Søk i denne bloggen

torsdag 21. november 2013

Sofaputer med Kompass & co

Denne uka startet jeg på et spennende prosjekt med Kompass & Co.  

Kompass består av en fin gjeng med sosiale entreprenører. De gjør prosjekter som tilbyr ungdom arbeidtrening og mestringsarenaer. Selv skriver de på hjemmesidene sine: " Vårt arbeid med ungdom baseres på filosofien om at alle mennesker er selvstendige og selv har løsningen om endringer og forandringer i sitt eget liv. Vi er tilstede der ungdommene selv er og tilbyr praktiske mestringsarenaer individuelt tilpasset hver ungdom. Vi vet viktigheten av å ha et nettverk rundt seg og hjelper ungdommene å etablere sitt eget."

De har gjort flere spennende prosjekter både innen urbandyrking, økologisk mat og redesign.
Her er en liste over noen prosjekter:
Urban dyrking – Egebergløkken parsellhage
Takhage – ALNA Senter
Catering – Jazzaid
Catering – MAJOBO seminar
Cafèdrift – Wyller vintercafè
Streetfood – Miniøya
Streetfood – Melafestivalen
Streetfood – Sagene (hver søndag)
Urban dyrking – Vulkan


Kompass lager nå en stor sofalounge til Mathallen på Vulkan. Sofaene er redesignet fra paller og jeg skal sammen med ungdommer sy putene til Sofaen.
Vi har brukt endel tid på å finne frem til materialer som passer inn i Redesign-tankegangen og som har riktig kvalitet, nå tror jeg vi har funnet frem til noen gode løsninger. Neste uke starter vi for alvor å sy putene. Vi skal følge prosessen på bloggen.

Her er noen bilder fra første dagen på verkstedet. Vi prøvde oss frem med å sy noen pynteputer av ull og skinn. Stephanie utviklet selv designet, som ble kjempelekkert. Gleder meg til mandag når vi endelig setter i gang å sy selve sofaputene.
Julie (student) og Maiken (Kompass og Splint)



Zaid kutter skinn-rester

Stephanie syr


Stolt designer med ferdig resultat!



Sydde 6 puter på en halv dag, bra start før det braker løs på mandag!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar